Despre carti si bucuria de a citi

Anul 2017 mi-a adus din nou bucuria de a citi. Am reusit sa gasesc timp suficient sa stau linistita si sa citesc. Am profitat de aproape fiecare moment in care aveam putin timp liber si m-am pus cu “burta pe carte”. Bine am facut, pentru ca la final de an mi-am dat seama ca am reusit sa duc la bun sfarsit 10 carti. Pentru mine e o realizare mare, mai ales ca mare parte din timpul meu este dedicat copilului zglobiu pe care il am de 4 ani in viata mea deja. Si cum in rezolutiile din inceputul anului 2017 am inclus si treaba asta cu cititul, bucuria e si mai mare pentru ca am reusit sa ma tin de aceasta promisiune facuta.

Nu mi-am setat cat sa citesc, nu am avut o lista, am citit ce mi-a picat in mana ( a se traduce prin – ce mai aveam in biblioteca si ce primisem de ziua mea). Mai jos vedeti titlurile care mi-au facut serile mai usoare:

Si pentru ca am fost mereu fan thrillere, romane politiste in momentul de fata citesc prima carte din seria Millenium: Barbati care urasc femeile – Stieg Larsson. Trebuie sa recunosc, la inceput mi s-a parut plictisitoare si nu prea m-a prins, dar pe masura ce am continuat sa citesc mi-am schimbat parerea.

Am inlocuit in cele mai multe seri tv-ul cu cititul. E mai relaxant si parca dorm mai bine. Aveam obiceiul de a deschide televizorul cand ma puneam in pat la somn si ma uitam la tot felul de filme/seriale/emisiuni care ma tineau treaza pana noaptea tarziu. Si unele nici macar nu imi placeau atat de mult, dar era obiceiul de a ma uita la ceva inainte sa adorm.

Cu ocazia asta Mihnea a devenit tot mai interesat sa ii citim in fiecare seara si ma bucur tare mult. La categoria juniori acum citim o carte de care este foarte incantat ( sursa foto: Libris ) , ba mai mult are si povestioare preferate pe care le solicita.

Sper sa ne tina obiceiul asta, asa putem petrece timp impreuna si e foarte relaxant. Intre timp caut si alte titluri pe care sa le adaug la provocarea anului 2018 ( 30 de carti mi-am propus sa citesc pana la finalul anului ). Desi cartile mele din 2017 nu au fost unele cu foarte multa substanta, printre titlurile de anul asta imi propun sa citesc si alt fel de carti.

Inspiratia poate veni de peste tot :

  • pe blogul Raisei gasesti o tona de inspiratie, citeste foarte mult si am gasit la ea multe recomandari faine.
  • pe blogul Printesei gasiti recomandari interesante pentru carti de luat in vacanta ( am pus linkul pe numele ei).
  • Pe Tomata cu scufita o citesc de foarte mult timp, inca de pe vremea gunoierilor ( cei care isi mai aduc aminte de acea perioada) si are o lista impresionanta de carti citite – vezi sectiunea Lecturi de pe blogul ei.
  • mai gasim si la Nina un articol fain despre carti citite in 2017 .

Lista poate continua, exista in blogosfera multe, multe articole frumoase cu recomandari de citit, iar site-urile online abunda in oferte pentru carti. Asa ca rezolutia anului asta va fi – buy more books, read everything you can get and be happy. 

 


2 thoughts on “Despre carti si bucuria de a citi

  1. Pe mine ma ajuta mult contul de Goodreads – poti sa faci liste de lectura, poti primi recomandari si e foarte motivant sa completezi provocarile anuale 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.